Dry needling - kinesitherapie met naalden - Wervik
Dry needling kine

Dry Needling

Met Dry Needling of Myofasciale therapie als vorm van kinesitherapie is het doel om de spanning en de pijn van de spier te verminderen en de beweeglijkheid opnieuw te gaan vergroten.

Wat is Dry-Needling

Met behulp van een fijn naaldje gaan wij in de gespannen punten van jouw spieren (= triggerpoints) prikken om zo een myofasciale release te verkrijgen. Dit is een techniek die naast het manueel losmaken van de spieren vaak wordt gebruikt om een sneller effect te bekomen. Het doel is dus om de spanning en de pijn van de spier te verminderen en de beweeglijkheid opnieuw te gaan vergroten.

Wanneer de naald recht in een knobbel prikt reageert de spier met een ongecontroleerde samentrekking. Als de spier geen samentrekking meer vertoond is de spanning er grotendeels uit. De dag nadien kan deze spier dan als stijf worden ervaren, maar erna zou dit een verlichtend effect moeten hebben. 

Wat is Myofasciale therapie?

Myofasciale therapie is het met de handen losmaken van deze triggerpoints in de spieren. Op deze manier gaan we ook de dysfunctie van de spieren gaan verhelpen door deze knobbels aan te drukken en los te maken. Bij deze techniek worden geen naalden gebruikt.

Wat zijn triggerpoints?

Dit zijn pijnlijke punten die terug te vinden zijn in jouw spieren en vaak aanvoelen als knobbels. Het zijn een soort van lokale krampen in de spieren waar de afvalstoffen in blijven zitten door gebrek aan zuurstof en doorbloeding. Deze punten kunnen uitstralingspijn geven naar andere zones op jouw lichaam door een overprikkeling van jouw zenuwstelsel.

Hoe komen deze knobbels er? Dit kan door zowel stress of overbelasting, verkregen door te lang in dezelfde houding te staan of te zitten.

Voor wie is deze vorm van kinesitherapie?

  • Trapezialgie 
  • Contracturen in spieren 
  • Spierscheur / verrekkingen 
  • Houdingscorrectie (gespannen spieren gaan lossen preventief) 
Be Strong 01

Nieuwe locatie

Meer dan 440 m2 aan fitness-ruimte met een team van coaches die je persoonlijk of in groep bijstaan. Professionele toestellen van topmerken zoals Keiser en Stride. Start vandaag nog met één van onze op je lijf geschreven programma’s.