Taping als blessure preventie of verlichting, als vorm van kinesietherapie
Taping – kine wervik

Taping

De tape verlicht de pijn, ondersteunt de gewrichten en verbetert de spierfuncties.

Taping als een vorm van kine

Taping is een soort kinesitherapie dat kan gebruikt worden bij verschillende problemen. Zo is er de klassieke niet-elastische tape en de elastische tape. Heb je een tape nodig tijdens jouw sportprestaties, contacteer dan zeker onze kinesitherapeut te Wervik om hiervoor langs te komen. 

Wat is taping?

Elastische tape 

Het meest gebruikte is hier de Kinesiotape. Dit soort tape kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De tape heeft een golvend patroon waardoor deze een liftend effect heeft op jouw huid. 

Ze kan in verschillende situaties worden toegepast:

  • Acute situaties (zie foto) zoals bijvoorbeeld een enkeldistorsie: hierin kan je na 1 dag al een opmerkelijk verschil voelen naar zwelling en bloeduitstorting toe en zal het genezingsproces wat versneld worden.
  • Spieren: tijdens het sporten krijgen jouw spieren ondersteuning door dit soort tape. Ze zullen bepaalde bewegingen wat meer afremmen om spieren te beschermen of om het lichaam zich ervan bewust te maken om gecontroleerd te bewegen.
  • Gewrichten: de tape zorgt voor een ondersteuning van het gewricht en kan voor wat pijndemping zorgen en zo de beweeglijkheid bevorderen.

Niet-elastische tape 

Dit is de gekende witte sporttape. Deze tape heeft als doel om bepaalde bewegingsmogelijkheden te beperken. Bv. ter bescherming van de ligamenten of de spieren van de voet na een enkeldistorsie.

Voor wat is taping geschikt als kine?

  • Sportletsels 
  • Houdingscorrectie 
  • Na dry needling
  • Spierverrekking 
Be Strong 01

Nieuwe locatie

Meer dan 440 m2 aan fitness-ruimte met een team van coaches die je persoonlijk of in groep bijstaan. Professionele toestellen van topmerken zoals Keiser en Stride. Start vandaag nog met één van onze op je lijf geschreven programma’s.