Loop- en bewegingsanalyse

6DDE994B 0FEF 45C4 948D 42BD4EDBAB76
6DDE994B 0FEF 45C4 948D 42BD4EDBAB76

Stappenplan

1. Vraaggesprek/anamnese Tijdens een uitgebreid gesprek brengen we de medische voorgeschiedenis in kaart, samen met de omstandigheden van de aandoening van de patiënt.

2. Schoeninspectie/advies Telkens wordt er gevraagd om meerdere schoenen mee te nemen. Door de slijtage van de schoenen kan er een beeld worden geschept hoe de patiënt normaal stapt/loopt.

3. Klinisch onderzoek Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar de statiek van de voeten, knieën, heup, bekken en lage rug. Daarnaast kijken we of er verschillen zijn tussen links en rechts en wordt de spierlengte -en kracht in kaart gebracht.

4. Stap- en/of loopanalyse We analyseren de bewegingen van de verschillende gewrichten ten opzicht van elkaar. Dit wordt door high speed camera’s vastgelegd om het looppatroon in detail te kunnen bestuderen.

(5. Aanvullende onderzoeken) Voor een grondige analyse van de stabiliteit en beweeglijkheid maken we gebruik van een drukmat. Hiermee meten en analyseren we gelijktijdig zowel de drukverdeling als de krachten van de landing tot de afzetfase.

6. Behandelplan Door de voorgaande stappen naast elkaar te leggen maken we samen met de patiënt een behandelplan op aan de hand van de specifieke klachten.

Be-Stronger than your excuses Klanten aan het woord